Voor scholen

Laat je Vaantje zien!

Gelukkig zijn de basisscholen inmiddels weer open en kunnen de kinderen weer les krijgen zoals dat hoort, hoewel het coronavirus ervoor zorgt dat het schooljaar 2020/’21 anders verloopt dan we gehoopt hadden.

Ook het KNVB Schoolvoetbal ervaart de gevolgen van de bestrijding van het coronavirus, maar gelukkig is er perspectief! Vooropgesteld willen we natuurlijk niets liever dan dat kinderen weer les krijgen op school en ook lekker kunnen voetballen en mooie herinneringen gaan maken tijdens het schoolvoetbal in 2021!

Ondanks alle onzekerheden bereiden wij er ons op voor dat het schoolvoetbaltoernooi dit jaar plaats gaat vinden, we spelen alleen geen regio-,  districts-, of landelijke finaledagen om de lokale toernooien zoveel mogelijk ruimte te geven.

Uiteraard alleen wel op een veilige en verantwoorde manier en alleen als de op dat moment geldende overheidsmaatregelen dit toestaan.

schoolvoetbal

aanmelden

Als je als school (voor het eerst) met één of meerdere teams ook deel wilt nemen aan KNVB Schoolvoetbal, dan doe je dat door contact op te nemen met de lokale organisator van een toernooi in jouw gemeente en regio. De organisator meldt zich bij ons, zodat wij weten welke scholen er allemaal deelnemen aan lokale toernooien en dat er Vaantjes voor alle deelnemers op het toernooi uitgedeeld kunnen worden.

Ben je al aangemeld bij je lokale organisator? Top! Dan zal hij/zij zich bij ons aanmelden, zodat jouw school ook het XL Vaantje ontvangt om op school op te hangen. Daarmee laat je zien dat je school meedoet en maak je kans op een bezoek van een bekende (oud-) voetballer! Heb je die nog niet, geef dit dan aan bij je lokale organisator en laat hem/haar het toernooi hier bij ons aanmelden.

Wil je als school dus nog deelnemen aan KNVB Schoolvoetbal 2021, richt je dan tot de lokale organisator in jouw regio. Weet je niet waar je precies moet beginnen? Neem dan contact met ons op via info@knvbschoolvoetbal.nl, zodat we je daarin op weg kunnen helpen.

wedstrijdvormen

Spelregels

De wedstrijden tijdens het Schoolvoetbaltoernooi vinden plaats volgens de wedstrijdvormen van de pupillen in het amateurvoetbal. De onder 8-, onder 9- en onder 10-jarigen spelen zes tegen zes (groepen 5 en 6), op een aangepast kwart veld. De onder 11- en onder 12-jarigen (groepen 7 en 8) spelen acht tegen acht op een (bijna) half veld.

De exacte spelregels en reglementen volgen zo spoedig mogelijk. De lokale toernooi organisatoren weten precies wat de bedoeling is!