voor organisatoren

Laat je Vaantje zien!

Ook het KNVB Schoolvoetbal ervaart de gevolgen van de bestrijding van het coronavirus, maar gelukkig is er perspectief en zijn de basisscholen vanaf 8 februari weer geopend! Vooropgesteld willen we natuurlijk niets liever dan dat kinderen weer les krijgen op school en ook lekker kunnen voetballen en mooie herinneringen gaan maken tijdens het schoolvoetbal in 2021!

Ondanks alle onzekerheden bereiden wij er ons op voor dat het schoolvoetbaltoernooi dit jaar ‘gewoon’ plaats gaat vinden. Uiteraard wel op een veilige en verantwoorde manier en alleen als de op dat moment geldende overheidsmaatregelen dit toestaan.

Voorbereiding en planning
Veel toernooien vinden plaatsen in de maanden maart, april en mei en daarna vinden normaliter de finales plaats. Vanuit de landelijke organisatie maken we graag plaats om de lokale toernooien doorgang te laten vinden. De gemeentes Utrecht, Rotterdam en Gouda hebben hun toernooien al verzet tot na de meivakantie. De lokale organisatoren is gevraagd om alvast na te denken over een alternatieve datum, mocht Schoolvoetbal in de maanden maart of april niet plaats kunnen vinden. De maanden mei en juni zijn dan een mooi alternatief, mits toegestaan, om het lokale toernooi te organiseren. In dat geval gaan de finales dit seizoen vervallen en wordt er voorrang gegeven aan de lokale toernooien.

Deze informatie is ook gedeeld met diverse basisscholen, om ook hen te informeren over de intentie zoveel als mogelijk Schoolvoetbaltoernooien door te laten gaan. We hopen ook op hun medewerking om zoveel als mogelijk kinderen te laten genieten van Schoolvoetbal.

rol verenigingen
Veel amateurverenigingen zijn gastheer van de lokale Schoolvoetbaltoernooien. Schoolvoetbal is voor veel verenigingen een middel van werving van nieuwe leden, onder de deelnemende meiden en jongens. Mocht het weer toegestaan zijn om wedstrijden te spelen, tegen andere verenigingen, hopen we ook dat verenigingen hun sportpark openstellen voor de jongens en meiden van de lokale basisscholen. Hierdoor kan het Schoolvoetbaltoernooi doorgang vinden en hopelijk levert het ook veel nieuwe leden voor de verenigingen op.

vaantjes

aanmelden

Wanneer je één of meerdere schoolvoetbal toernooien organiseert, meldt deze dan hier aan. Je vult hier in hoeveel en welke toernooien je organiseert, de deelnemende scholen en contactpersonen én je vraagt het benodigd aantal Vaantjes aan voor alle deelnemers van de toernooien. Als organisator deel jij deze uit tijdens het toernooi. Leuk als aandenken, maar de leerlingen maken ook nog eens kans op een toffe prijs als ze hem thuis voor het raam ophangen!

Er is ook een grote versie van Vaantje: Vaantje-XL. Als de organisator van je lokale toernooi krijgen alle door jouw aangemelde scholen deze automatisch opgestuurd vanuit de KNVB. Zo kan iedere school trots laten zien dat ze deelnemen aan het Schoolvoetbaltoernooi en maakt de school net als de leerlingen kans op een verrassingsbezoek van een Nederlands (oud-) profvoetballer!

wedstrijdvormen

Spelregels

De wedstrijden tijdens het Schoolvoetbaltoernooi vinden plaats volgens de wedstrijdvormen van de pupillen in het amateurvoetbal. De onder 8-, onder 9- en onder 10-jarigen spelen zes tegen zes (groepen 5 en 6), op een aangepast kwart veld. De onder 11- en onder 12-jarigen (groepen 7 en 8) spelen acht tegen acht op een (bijna) half veld.

De exacte spelregels en reglementen volgen zo spoedig mogelijk op deze website. We houden je hier ook per mail van op de hoogte, zodra je je toernooi hebt aangemeld.

protocollen

Corona

Afhankelijk van de ontwikkeling rondom het coronavirus de komende weken en maanden, gelden er specifieke richtlijnen vanuit het RIVM, waar wij ons met schoolvoetbal ook aan moeten houden. Wij ontwikkelen verschillende coronaprotocollen, waar iedere organisator gebruik van kan maken. Deze publiceren wij op deze pagina en we zullen het per mail opsturen naar de organisatoren die zich hebben aangemeld op deze website.